Vinil podovi

Pozovite odmah
Parketarske usluge

Vinil podovi

Luksuzni vinil podovi mogu izgledati ubedljivo slični podovima od pravog tvrdog drveta, ali činjenica je da se dosta razlikuju.

Vinil podovi postaju sve popularniji među vlasnicima kuća. Ovo je verovatno zbog jedinstvenih prednosti koje pruža vinil pod. Lako se instalira i održava, dugotrajan je i pruža udobnu površinu za hodanje.

Luksuzni vinil podovi su u potpunosti napravljeni od sintetičkog materijala koji se zove polivinilhloridna plastika (PVC). PVC se zagreva i presuje u tanke slojeve koji se lepe da bi se formirale vinilne pločice ili daske. Svaki komad vinila ima fotorealističan vizuelni sloj koji prikazuje izgled tvrdog drveta, kamena ili keramike, kao i teksturirani površinski sloj dizajniran da oponaša osećaj prirodnih zrna drveta i minerala.

Vinil je izdržljiv, svestran, pristupačan i sposoban da izdrži vlagu. Često se meša sa drugim elastičnim podnim površinama kao što su linoleum i laminat, i dok luksuzni vinil ima sličnosti sa laminatom, postoje značajne razlike u konstrukciji ovih proizvoda koje ih izdvajaju jedan od drugog.